Olemme perustaneet Me Kansalaiset Ry:n marraskuussa 2021. Idea yhdistyksestä tuli puheenjohtajaltamme Mika Vauhkalalta ja kuten tapana on, niin asiat kehittyvät positiiviseen suuntaan silloin, kun ihmiset viettävät aikaa saman asian äärellä. Olemme saaneet todella hyvän ja aktiivisen porukan kokoon. Kiitos kaikille jo nyt panoksestanne! 
 
Me yhdistyksenä haluamme antaa konkreettisia työvälineitä kansalaisille, joilla he voivat vaikuttaa siihen, että päättäjät kunnioittavat Suomen perustuslakia ja puolustavat yksilönvapautta sekä tasavertaisuutta. Jokaisen kansalaisen tulee saada itse päättää, osallistuvatko toimenpiteisiin, jotka koronapassiin liittyvät – olipa kyse PCR-testistä tai tarjotuista koronarokotteista. Riippumatta päätöksestä – kansalaista tai Suomessa asuvaa ulkomaalaista ei saa tässä maassa syrjiä työ- tai vapaa-ajalla. Jokaisen kansalaisen päätöstä tulee kunnioittaa ilman sosiaalisen, ekonomisen tai muun syrjinnän uhkaa.
 
Ensimmäinen tehtävämme on saada kansalaisten ääni kuuluviin koronapassiasiassa. Kansanedustajien ja puolueiden on ymmärrettävä, että koronapassin jatkamisella (passi tällä erää voimassa 31.12.2021 saakka) ja laajentamisella ei ole kansalaisten tukea. Kansanedustajat äänestävät asiasta lähipäivinä, jonka takia asialla on todellinen kiire. Toivomme, että jokainen kirjeen lähettäjä kertoo kansanedustajille viestissään, että ei aio tulevaisuudessa äänestää kansanedustajaa tai puoluetta, joka äänestää koronapassin jatkon puolesta, tyhjää, tai on poissa äänestyksestä. 
 
Suomen tilanne on edennyt todella nopeasti vaiheeseen, jossa täysin terveitä ihmisiä syrjitään ja kohdellaan epätasa-arvoisesti. Tähän tilanteeseen haluamme nyt vaikuttaa nopeasti ja saada jokainen mukaan vaikuttamaan. Osa meistä uskoo, että meillä ei ole päätösvaltaa asioihin, vaikka asia on juuri päinvastoin. Oy Suomi Ab ei ole mitään ilman meitä kansalaisia. Me edustamme sen osakkaita ja suurinta äänivaltaa. Kaikki kansanedustajat ja virkamiehet ovat meillä töissä. Muistakaamme tämä aina ja kantakaamme tätä mandaattia ryhdikkäästi. 
  
Haluamme puolustaa sekä rokotettujen että rokottamattomien valinnan vapautta ja oikeutta yksityisyyteen terveysasioissa. Voi tulla tilanne, että joku on ottanut kaksi rokotetta ja ei halua jostain syystä ottaa kolmatta. Tai on ottanut neljä, mutta ei halua viidettä. 

Koronapassi ei anna kenellekään vapautta, se antaa etuoikeuden. Vapaus meillä kaikilla on syntymästämme saakka. Vapaus on täysin eri asia kuin etuoikeus. Koronapassilla ei saavuteta vapautta, vaan väliaikainen palkinto ohjeistuksien noudattamisesta. Jo nyt on tiedossa, että tietyin väliajoin täytyisi ottaa uusi boosteri, jotta passi pysyisi vihreänä. Tärkeä kysymys meille jokaiselle onkin: Kuinka monta piikkiä olemme valmiita vielä ottamaan, jotta etuoikeutemme pysyy voimassa?
 
Jos yhteiskunta unohtaa yhden tärkeimmistä periaatteistaan, että jokaisella on oikeus hoitoon ilman ehtoja, ollaan matkalla kohti jotain aivan muuta kuin demokratiaa. Yhteiskunnan ja päättäjien tehtävänä on hoitaa riittävät resurssit kansalaisten hoitamiseen kaikissa tilanteissa – riippumatta heidän valinnoistaan. 
 
Ihmisyys ja demokratia on sitä, että esimerkiksi Turussa kauheuksia aikaan saanutta puukottajaa hoidettiin sairaalassa ihan yhtä hyvin, kuin kaikkia muitakin ihmisiä. Ei ole meidän, eikä terveydenhoidon tehtävä jakaa tuomioita. Se on oikeuslaitoksemme tehtävä. Meidän ihmisten tehtävä on ymmärtää, että olemme tasavertaisia kaikissa tilanteissa.  

Lopuksi jokaiselle, joka voi ajatella, että yhden ihmisen teoilla ei ole mitään merkitystä, niin haluamme muistuttaa: kaikki vastuu on meillä yksilöinä, mutta me emme ole yksin. Olemme hieno ja arvokas joukko suomalaisia yhdessä. Sinä vaikutat – ja nyt on sen aika. Lähetä kirje jo tänään kansanedustajille ohjeidemme mukaisesti.


Kirjoittajasta: Pekka Kari, 45, on kahden tyttären isä ja isänmaallinen yrittäjäsielu, jonka suurin arvo on yksilön vapauden kunnioittaminen. Vaikka hänellä on usein pää pilvissä, niin jalat pysyvät aina tukevasti maassa. Hän haluaa katsoa silmiensä tasolta kaikkia, kuten Väinö Linna kirjoittaa romaanissaan Täällä Pohjantähden alla. Pekka uskoo karmaan ja hyvän kiertämiseen. Ja siihen, että taivaassa takapuolet tervataan.

Jaa